För allas trevnad

Föreningens ordningsregler

 

Nedskräpning utomhus

- Det är inte lämpligt att skräpa ned. Använd de nya papperskorgarna istället. Extra städning utomhus kostar givetvis pengar som drabbar alla i forma av höjda boendekostnader.

- Grovsopor ska ej kastas i papperskorgarna utan i Miljöstugan. 

- Det ser tråkigt ut med en massa skräp i form av papper/glas/plastpåsar/fimpar/matrester på marken. I slutändan blir det mindre attraktivt att bo på Saimagatan och då blir det svårare att sälja bostaden, ifall man går i sådana tankar.

- Matrester lockar till sig även skadedjur och inte bara fåglar. Särskilt råttor är glada över det som kastas på marken! Vill ni mata fåglarna får ni istället hänga ut talgbollar eller fågelmatare som går att köpa i de flesta matvaruaffärer vintertid. Fåglarna kommer bli tacksamma.

                                               Värna om djur och natur!

 

Tomgångskörning

- Inom bostadsområdet är det tillåtet under max 2 minuter. Vid parkeringsplatsen är tomgångskörning tillåtet under max 5 minuter. Tänk på miljön och på dem boende!

 

Bollspel och mopedåkning

- Bollspel längs med hela Saimagatan är förbjudet! - Det är inte kul när barnen sparkar boll mot husets väggar. Fasaden tar dessutom skada och de boende blir störda, oavsett tid på dygnet. Det är också lätthänt att bollen råkar slå ut en fönsterruta på dörr/fönster/balkong. Då får barnets föräldrar stå för skade-ersättning.

- Mopedåkning på Saimagatan är inte heller tillåtet med hänsyn till barnen.

 

Några tankar kring miljö och trivsel...

...Har du funderat över att din balkong eller området kring din ytterdörr (om du bor i radhus) är föreningens ansikte utåt mot alla som kommer till Saimagatan? Alla som går förbi tittar på hur det ser ut. Ser det fräscht och städat ut, trivs vi alla som bor här. De som kommer på besök blir glada och de som funderar på att flytta hit ser vår potencial på bostadsmarknaden! Alltså gynnar det oss alla att även tänka på utsidan.