Vad händer inom föreningen?

Bild på en av dem nya portarna med porttelefon. 

 

 

 

Här kan du läsa om pågående och planerade arbeten samt om prets förändringar. Avslutade projekt hittar du under "Arkiv".

 

Här kommer lite information om IMD-VV

(individuell mätning och debitering av varmvatten)

 

Vi har efter mycket arbete kommit så långt med IMD-VV att den 13:e januari så påbörjas installationen av varmvatten mätare i alla lägenheter. Detta beräknas vara klart runt början av maj.

 

Enligt gällande överenskommelse skall alla mätarna ha en tavla där den boende kan läsa sin förbrukning i realtid men varje lägenhet kommer också att få en privat hemsida där de kan se sin varmvattenförbrukning. 

 

Under en kontrollperiod på ca 3 månader kommer din varmvattenförbrukningen att visas på din hemsida och först därefter påbörjas debiteringen av förbrukat varmvatten.

 

Vi skall ha några informationskvällar för alla som har frågor. Det kommer upp lappar i trappan när dessa skall vara.

 

Det kommer att sitta en mätare i köket under diskbänken. I badrummet blir det en eller två mätare beroende  på om det går att sätta in mätaren i slitsen i badrummet eller om mätarna måste sättas direkt på rören till dusch och vask.

 

Ni kommer att få en lapp i brevlådan när ni måste ha lägenheten tillgänglig. Antingen är ni hemma eller så lägger ni nyckeln i nyckeltuben eller så går det bra att lämna nyckeln till någon i styrelsen. OBS. Beslutet om IMD-VV har tagits vid senaste årsstämman så alla lägenheter måste ha mätare installerade.

 

I köket kommer mätaren att monteras under diskbänken. Gör plats där så att montören kommer in och kan arbeta.

 

I badrummet har du en viss möjlighet att påverka var mätarna skall monteras. Det måste finnas plats för en mätare och även plats att arbeta där. Tala i så fall med den montör som kommer till din lägenhet.  Du måste ta bort alla saker som står i vägen för monteringen. Montören kan annars välja en egen plats om han tycker att det inte går att arbeta på den önskade platsen.

 

Vill du ha mätaren under ett skåp. Tag då bort lådor och annat som kan vara i vägen. Vill du ha mätaren bakom ett badkar så flytta undan badkaret så det blir plats att arbeta osv.

 

 

Styrelsen BRF Saimagatan